FONForum
http://www.fonforum.org/

Remote pristup/kontrola PC-ja
http://www.fonforum.org/viewtopic.php?f=8&t=15732
Stranica 1 od 1

Autoru:  Tetsuo [ 17.03.2010. 23:56:28 ]
Tema posta:  Remote pristup/kontrola PC-ja

Ljudi, jel' zna neko kako da ovo izvedem?
Naime, treba mi često nešto da uradim ćaletu ili kevi (tj da me ne bi zvali, pa ja to objašnjavao pola sata), da ja mogu da pristupim računaru i odradim to, bilo da je to instalacija ili podešavanje nekog programa.
Kad sam bio kući, pokušao sam nešto da uradim između laptopa i desktopa na brzinu preko tightVNC-a, ali nije išlo.
Ako neko zna kako, neka baci par redova.

PS: Mnoooooogo me mrzi da googlam, pa zato pitam ovde. :stid:
PS2: Našao sam ovo
http://remotedesktopmanager.com/remoted ... /Home.aspx
pa ću probati za vikend.

Autoru:  RazbojNick [ 18.03.2010. 01:30:45 ]
Tema posta: 

Prema mom iskustvu, najbolje se pokazao LogMeIn. VNC nekad neče radi, a kad radi, radi sporo. Windows remote desktop takodje radi lošije od LogMeIn. Mana je što zahteva internet vezu, pa ne može da se koristi u odvojenom LAN okruženju.

Autoru:  Tetsuo [ 18.03.2010. 01:45:30 ]
Tema posta: 

Hvala. Skinuo sam, pa ću da probam.

Autoru:  McEvich [ 18.03.2010. 09:59:19 ]
Tema posta: 

www.teamviewer.com

Fenomenalan program, ogroman broj firmi koje rade podršku svojim klijentima ga koriste. Ne moraš da ga kupuješ, 100% je funkcionalan u personal modu.

Autoru:  Pedja [ 18.03.2010. 18:07:55 ]
Tema posta: 

Ubedljivo najbolji software, gde brzina između računara to dozvoljava je Remote Desktop koji dolazi sa svakim Pro/Porfesional/Ultimate/Server Windows. Niže verzije (Home i sl) imaju samo client verziju Remote Desktopa, ali ne i Server. Mana: moraš znati IP adresu računara kome pristupaš, pa može biti problem ako je računar sa dinamičkom IP adresom ili još gore, iza NAT-a. Ako pored računara psotoji ruter, Dynamic DNS je odlično rešenje.
Najbolji je za deljenje resursa (remote i lokal)....skoro nezamenljiv kod remote štampanja, a pristup lokalnim diskovima sa remote računara je vrlo jednostavan. Sa gigabitnom mrežom radi kao da radim na računaru sa malo manje rama, a ne preko mreže :)

U slučaju sporije internet konekcije preporuka za http://www.realvnc.com/ (mislim da je freeware za home use), vrlo jednostavan i efikasan. Zahteva IP adresu ili aktiviran DynamicDNS.

Poslednja solucija je TeamViewer koji je predložio McEvich, jer se konekcija uspostavlja preko korisničkog broja i servera, tako da je omogućen remote pristup računarima koji nemaju javnu IP adresu. U poslednje vreme je sve više takvih (recimo svi 3G korisnici). Vizuelno, daje ubedljivo najlošije rezultate, ali ga pokreneš i nema da boli glava: raaadi :)

Probao sam veliki broj sl. aplikacija (LogMeIn nisam) i zadržao se na ove tri. Prva dva koristim svakodnevno, a treći kad je frka. Ako treba neka pomoć, slobodno javi :)

Autoru:  Dandy [ 18.03.2010. 18:41:50 ]
Tema posta: 

Problem sa Remote Desktop-om je što ne omogućava rad na postojećoj sesiji već u slučaju klijentskog OS-a preuzima sesiju na sebe, a u slučaju serverskog otvara posebnu.
Ono što bi njemu možda vršilo posao je Remote Assistance.

Autoru:  Tetsuo [ 18.03.2010. 18:55:50 ]
Tema posta: 

Kao što kaže dandy, remote desktop mi ne odgovara zbog toga. A i sa neke bezbednosne strane mi ne deluje kao dobro rešenje (jer ćale i keva ne žele šifru na nalogu, a čini mi se lošim da onda omogućim remote pristup računaru).
Probaću log me in i team viewer. Hvala.

Autoru:  Pedja [ 18.03.2010. 19:01:58 ]
Tema posta: 

^^ Zapravo, preuzimanje sesije često i nije loša stvar. Imam situacije kada mi je važno da osoba ispred računara ne vidi šta ja radim remote na računaru...recimom remote pristup elektronskom bankarstvu, ne mora čistačica koja se slučajno tu zatekla da vidi koliko novca ima na računu ili ko koliku platu ima (ako se potrefi da se to vidi na ekranu ebank software-a).....ili korisnik možda pomisli, u, pa ovo je lako, pa sledeći put pokuša sam da uđe u device manager ili ne znam ni ja gde....

Update: BTW postoji patch za XP Pro, da rade konkurentne sesije. Doduše, za različitog usera. Koristim ga na jednom računaru gde više nas koristi jednu aplikaciju na udaljenom računaru iz koje štampamo neke izveštaje.

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/