FONForum
http://www.fonforum.org/

Laptop vs turšija
http://www.fonforum.org/viewtopic.php?f=8&t=15321
Stranica 1 od 1

Autoru:  Ripper [ 21.01.2010. 01:32:37 ]
Tema posta:  Laptop vs turšija

Zaista nesvakidašnja situacija...drugarica nije dobro zatvorila teglu sa turšijom :D koja je stajala na zadnjem sedištu auta pored laptopa (koji je bio u torbi al džaba)... Prosulo se pola vode tj sirćeta natopilo sve oko sebe uključujući i laptop... :bottle:
Epilog...drugarica je očajna :d a riknule su ploča i tastatura...System One traži 2600 za tastaturu (što je ok) ali 38000 za ploču što je suludo...

Sad šta preporučujete da jurim negde polovnu ploču ? I gde? Jel mora baš njegova ili pasuje neka slična? Acer 5737Z je u pitanju kolko se sećam al sutra ću ostaviti tačnu oznaku modela ...
Kapiram da je najbezbolnije da se ovaj ostatak što radi proda nekom servisu u delove...ali bilo bi lepo da nađem ploču nekako...
Jel to utopija ili ? ;)

P.S. Slobodno se smejte nije to sramota...ja sam se cepao pola sata kad sam čuo iako nije lepo smejati se tuđoj nesreći :P

Autoru:  Tetsuo [ 21.01.2010. 02:05:18 ]
Tema posta: 

Najbolje je da tražiš od nekoga, kome je pao laptop, ap ne radi ekran, ili nešto tako. Pod uslovom da toj drugarici nije i ekran crkao.
Po moguićstvu acer.
Ali, realno, neka se spremi za kupovinu novog kompa u skorije vreme.

Autoru:  Pedja [ 21.01.2010. 12:09:10 ]
Tema posta: 

A kakva je situacija sa sedištem automobila? Jel puno propalo? :srba:

Kao što Tetsuo reče, u nekom servisu ili kod nekog otkupljivača tih razlupanih, potopljenih, poplašenih i sl. notebook računara kupiti ploču. Poželjno je da bude baš za taj model, jer svaki model ima drugačije kućište (drugi raspored šrafova i konektora) i sistem hlađenja.

Mislim da bih išao na kupovinu drugog računara, a ovo zavalio u delove....ali to sam samo ja...koji ne jedem turšiju...i izbegavam da je transportujem :)

Autoru:  Nob.Venoda [ 21.01.2010. 12:32:03 ]
Tema posta: 

Slichno se i meni desilo, tj ne bash turshija varijanta ali je crkla plocha. Suludo je davati 400e za novu plochu kad mozesh nov laptop za te pare da uzmesh. A isto je suludo i traziti polovnu, jer je stvarno teshko naci :(

Moj savet, nek proda displej, rezach, ramove, hard, tako moze da skupi oko 100-130e, i da kupi novi laptop. Nazalost, to je najrealnije reshenje.

Autoru:  Ripper [ 21.01.2010. 12:36:47 ]
Tema posta: 

Pedja je napisao:
A kakva je situacija sa sedištem automobila? Jel puno propalo? :srba:

Kao što Tetsuo reče, u nekom servisu ili kod nekog otkupljivača tih razlupanih, potopljenih, poplašenih i sl. notebook računara kupiti ploču. Poželjno je da bude baš za taj model, jer svaki model ima drugačije kućište (drugi raspored šrafova i konektora) i sistem hlađenja.

Mislim da bih išao na kupovinu drugog računara, a ovo zavalio u delove....ali to sam samo ja...koji ne jedem turšiju...i izbegavam da je transportujem :)Ne boj se PJ. Jugens je u pitanju...a opštepoznata stvar je da dotični ima sedišta otporna na sve a poseebnoo na turšiju :P

Čika Pera sa Bench-Foruma traži 100€ ako uspe da popravi ploču...simpa ponuda...nije malo...al nije ni previše ;)

Autoru:  Pedja [ 21.01.2010. 12:52:15 ]
Tema posta: 

Koliko je star računar?

Koja je to tačno konfiguracija?

Ne poznajem čika Peru, ali neki su ga preporučivali kao OK lika. On će da ga raskupusa i ponovo sklopi. Ako popravi, popravio je i ima rasklapan i popravljan notebook i minus 100€.

U zavisnosti od toga koje komponente ima u računaru, kada ih proda i doda malo više para, dobiće nov računar sa garancijom.

Čini mi se da je popravka najlošija alternativa...

Autoru:  RazbojNick [ 21.01.2010. 14:47:25 ]
Tema posta: 

Utopija, utopija se laptop, negoli šta. :mrgreen:

Ovo što napisa Pedja: prodati laptop, doplatiti cenu popravke, pa i malo više, i uzeti novi. Čika Pera je ok lik (lično iskustvo, jbga), ali uvek popravlja ploče u visini trenutne tržišne cene istih.

Šteta za lap ako je imala blu-ray u njemu.... no, ne valja se plakati nad prolivenom turšijom...

Autoru:  Neecola [ 21.01.2010. 14:53:40 ]
Tema posta: 

Nek raskopusa Pera pa ako ne uspe onda u delove (osim ako lik nije manijak pa da uništi još koju komponentu), tako bih ja uradio jer ako lap košta oko 50k (negde naleteh na tu cifru) davati preko 1/3 vrednosti na popravku mi bas ne ide jos ako uzmem u obzir da koga god znam da im je popravljan lap nikad nije popravljen u potpunosti, non stop imaju nekih problema, naručito dvojica koji su imali otvorenu operaciju na matičnoj (istina tu ima x faktora od kvara pa do kvaliteta lapa)
Malo ljudi znam koji su zadovoljni popravkama. Tako da mi je Pera varijanta APP, i to si napisao ako uspe, znaci ako ne uspe da popravi onda bez nadoknade?
Najs varijanta.

Stranica 1 od 1 Sva vremena su u UTC + 1 sat
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/