Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27.05.2002. 23:08:09 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Postovi: 4745
Godina: Dipl.
Smer: IS
Pa, za pocetak interesuje me postoji li keyboard shortcut po defaultu za Internet Explorer.

Kao drugo, gde se drze podaci o svim keyboard shortcut-ovima? U registriju? Kako da ih pronadjem, podesim, obrisem, kreiram?

Ok, jedina varijanta koju znam je properties za neki od shortcut-ova na desktopu, ali interesuje me gde se to stvarno cuva i u kom formatu... ???


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 28.05.2002. 21:32:15 

Pridružio se: 15.11.2001. 21:52:55
Postovi: 242
Lokacija: Sabac
Godina: Dipl.
Smer: IS
posto sam ja fanatik za shortcuts, prilicno sam siguran da nema po defaultu, ali uvek mozes da otvoris win explorer (win+e) i onda dva puta F6 za address polje i ukucas adresu sajta ;)

a sta fali varijnati properties shortcut-a?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2002. 09:44:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Postovi: 4745
Godina: Dipl.
Smer: IS
A) Pa za Internet Explorer vec postoji ikonica na desktopu koja nije shortcut pa je glupo imati i jedno i drugo (+ ne volim da prenatrpavam desktop)

B) Ako obrises shortcut ikonicu sa desktopa... sta se onda desi:
1. on "negde" zapamti da je taj keyboard shortcut iskoriscen
2. ne konstatuje kad pritisnes odgovarajucu kombinaciju tastera, kao da shortcut nije postavljen
3. ako pokusas ponovo da kreiras shortcut ikonicu sa opet istom kombinacijom tastera nece ti dozvoliti zbog 1.

A sto se tice "win+e" :( Ja koristim Win Commander :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2002. 18:49:33 

Pridružio se: 15.11.2001. 21:52:55
Postovi: 242
Lokacija: Sabac
Godina: Dipl.
Smer: IS
hm. nisam ni rekao da kreiras shortcut za ie, vec bi mogla da pozoves win e sa datom kombinacijom i onda kako sam ti vec rekao ukucas adresu sajta. tako si prakticvno simulirala shortcut za ie. i ja takodje koristim win commander ali opet znam i ovaj shortcut. od viska ne bolio glava :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2002. 19:15:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Postovi: 4745
Godina: Dipl.
Smer: IS
Hmmm... pa nije losa improvizacija :) Da znas da sam je inace vec i iskoristila jednom danas :)

Jedino sto ne mogu da koristim one linkove koje sam izvukla na toolbar kao ikonice... ma kako li se to zove?.. znas...

No, ako saznas nesto vezano za to kako se sredjuju ostali shortuc-ovi, a ti javi... Thx, btw :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 29.05.2002. 22:29:03 

Pridružio se: 15.11.2001. 21:52:55
Postovi: 242
Lokacija: Sabac
Godina: Dipl.
Smer: IS
ALT+A ti je shortcut za Favorites meni...ako ti je to od pomoci...


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.05.2002. 08:29:12 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13.11.2001. 08:45:08
Postovi: 4717
Lokacija: Novi Bgd.
Godina: Dipl.
Smer: IS
Linkovi se mogu postaviti sa view->toolbars->links.

_________________
Oni hipotetički kostrukti o kojima se može govoriti kao o konzistentnim i relativno trajnim dinamičkim sistemima koji objašnjavaju veći deo procesa motivacije, obuhvatajući i ciljeve i motive kroz njihove međusobne relacije, čime se mogu uslovno..


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.05.2002. 13:55:48 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Postovi: 6216
Lokacija: unzipping something.
Godina: Apsolvent
Smer: ME
zlatko je napisao:
Linkovi se mogu postaviti sa view->toolbars->links.

zaboavio si da kazhesh da to treba da uradi sa rajtklikom na taskbar O:)

_________________
..nema genijalne zhene. zhene su dekorativni pol. one nemaju nikada shta da kazhu, ali nas svojim govorom ocharavaju.
zhene predstavljaju pobedu materije nad duhom, kao shto chovek predstavlja pobedu duha nad moralom..


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.05.2002. 14:22:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Postovi: 4745
Godina: Dipl.
Smer: IS
Nije mislio na taskbar vec u okviru IE...
A vidis ni ta u taskbaru ti nije losa... postavicu jos jedan red za links pa da vidim kako izgleda. :) Thx, odlicna ideja! :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.05.2002. 15:32:31 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Postovi: 6216
Lokacija: unzipping something.
Godina: Apsolvent
Smer: ME
pa ja sam shvatio da tebi iz windowsa treba odlazak na neki link jednim klikom
shto bi bespotrebno palila ie :)

_________________
..nema genijalne zhene. zhene su dekorativni pol. one nemaju nikada shta da kazhu, ali nas svojim govorom ocharavaju.
zhene predstavljaju pobedu materije nad duhom, kao shto chovek predstavlja pobedu duha nad moralom..


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.05.2002. 15:36:23 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Postovi: 6216
Lokacija: unzipping something.
Godina: Apsolvent
Smer: ME
Jale je napisao:
A) Pa za Internet Explorer vec postoji ikonica na desktopu koja nije shortcut pa je glupo imati i jedno i drugo (+ ne volim da prenatrpavam desktop)

B) Ako obrises shortcut ikonicu sa desktopa... sta se onda desi:
1. on "negde" zapamti da je taj keyboard shortcut iskoriscen
2. ne konstatuje kad pritisnes odgovarajucu kombinaciju tastera, kao da shortcut nije postavljen
3. ako pokusas ponovo da kreiras shortcut ikonicu sa opet istom kombinacijom tastera nece ti dozvoliti zbog 1.

A sto se tice "win+e" :( Ja koristim Win Commander :)

mislim da windows sve te hotkijeve za neki program snima u shortkat fajlu
i uopshte sve parametre startovanja programa snima u shortcut fajl..
tako da ako obrishesh shortkat, obrisala si i hotkey

a sve shortkatove ka urlovima imash u windows\favorites direktorijumu ili u malo izmenjenom ako imash xp :)

_________________
..nema genijalne zhene. zhene su dekorativni pol. one nemaju nikada shta da kazhu, ali nas svojim govorom ocharavaju.
zhene predstavljaju pobedu materije nad duhom, kao shto chovek predstavlja pobedu duha nad moralom..


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.05.2002. 15:58:20 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Postovi: 4745
Godina: Dipl.
Smer: IS
Hm. Ajde ponovo. Hocu da imam hotkey-eve za recimo windows commander, winamp, calculator, pa i internet explorer... Ne mislim ja da pritisnem tastaturu i da skocim na forum, nego da pokrenem neku od aplikacija...
Shvatas?
A nisam bas razumela ovo poslednje... to su favorites linkovi, zar ne? To nema veze sa ovim... nije ni bitno...

Dakle... gde se cuvaju podaci o shortcut-ovima za aplikacije? Uf, nadam se da sam se sad dobro izrazila. ???


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.05.2002. 18:01:30 

Pridružio se: 15.11.2001. 21:52:55
Postovi: 242
Lokacija: Sabac
Godina: Dipl.
Smer: IS
pa za vecinu aplikacija nemas neki unapred predodredjenu kombinaciju tastera kao shortcut, vec ti definises kombinaciju u shortcut-u tog programa, ali to vec znas, kako se meni ucinilo iz tvoje prve poruke.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.05.2002. 18:21:06 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Postovi: 4745
Godina: Dipl.
Smer: IS
Da, znam za to. Ima nekih windowsovih programa koji imaju shortcut-ove po defaultu... ja dakle znam da kad imam ikonicu na desktopu kliknem desnim dugmetom, odaberem properties i tu podesim keyboard shortcut... ali to mora da se cuva negde? zar ne? mislim negde u windows-ovom sistemu? jer kad obrisem ikonicu on zapamti da je koriscen taj shortcut i ne da mi da ga ponovo upotrebim na necemu drugom...


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.05.2002. 09:12:33 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12.03.2002. 17:30:03
Postovi: 6216
Lokacija: unzipping something.
Godina: Apsolvent
Smer: ME
Jale je napisao:
ja dakle znam da kad imam ikonicu na desktopu kliknem desnim dugmetom, odaberem properties i tu podesim keyboard shortcut... ali to mora da se cuva negde? zar ne? mislim negde u windows-ovom sistemu? jer kad obrisem ikonicu on zapamti da je koriscen taj shortcut i ne da mi da ga ponovo upotrebim na necemu drugom...

hm.. ne znam gde se to chuva, niti me je to ikada zanimalo
probaj da ostavish post na elitesecurity forumu

a za te tvoje muke postoji jedno mnogo bolje (ali i malkice skuplje :) reshenje..
qpish tastaturu sa gomilom "programabilnih" extra dugmicja
(npr Microsoft Internet Keyboard O:) i onda skinesh drajvere za dotichnu, u kojima mozhesh svim tim extra dugmicjima da dodajesh neke funkcije od startovanja nekog programa, do odlaska na neki sajt, gashenja kompa, pojachavanja zvuka, blabla.. izbor je stvarno veliki

jako lepa stvarchica :)

_________________
..nema genijalne zhene. zhene su dekorativni pol. one nemaju nikada shta da kazhu, ali nas svojim govorom ocharavaju.
zhene predstavljaju pobedu materije nad duhom, kao shto chovek predstavlja pobedu duha nad moralom..


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.05.2002. 12:29:35 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.05.2002. 15:33:21
Postovi: 4745
Godina: Dipl.
Smer: IS
Eh... znam ja za to... :( Ali, mene zanima ovo...
Nije ti los predlog probacu na elitesecurity forumu da postujem... :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 16 Posta ] 


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group