Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26.04.2015. 22:51:20 

Pridružio se: 22.08.2011. 23:49:06
Postovi: 19
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Hvala na korektnom i konkretnom, odgovoru (samo sto ima i neka gomila predavaca nabrojana na sdl sajtu)...


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 04.05.2015. 20:49:21 

Pridružio se: 12.10.2011. 10:17:02
Postovi: 30
Godina: II
Smer: IS
Jel zna neko kako da se na osnovu izabrane stavke iz padajuće liste prikažu podaci u tabeli? Na primer, na osnovu izabranog predmeta da se u tabeli prikažu sve prijave za taj predmet.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 05.05.2015. 14:12:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08.02.2008. 00:21:23
Postovi: 457
Godina: Dipl.
Smer: IS
Napravis upit koji dovlaci sve prijave za Id tog predmeta, i na onChange event combo boxa prosledis Id predmeta koji je izabran,i rezultujucu listu zavezes kao datasource tog grida

_________________
It's not about hours you put in practice, its about what u put in the hours


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 05.05.2015. 19:08:32 

Pridružio se: 12.10.2011. 10:17:02
Postovi: 30
Godina: II
Smer: IS
^To je to, uspela sam. Hvalaa :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.05.2015. 13:58:31 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2010. 21:17:55
Postovi: 345
Godina: IV
Smer: IS
daj nek neko da pitanja od prošlih godina za ovaj test sad u petak


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.05.2015. 18:05:07 

Pridružio se: 16.02.2010. 20:15:39
Postovi: 91
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Ja nasla samo ovo:

1.Objasniti sta su aplikacioni serveri.
2.Kako se salje objekat domenske klase od klienta do servera ?(tako nesto)
3.Objasniti preko koda kontroler aplikacione logike.
4.Objasniti holivudski princip na primeru brokera baze podataka.
5.Napisati kod genericke metode izmeniSlog.
6.Objasniti aspekte projektovanja ekranske forme.

Dajte jos nesto... :zbun:


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.05.2015. 15:29:13 

Pridružio se: 28.10.2009. 08:56:57
Postovi: 111
Godina: III
Smer: IS
Pominju sad da treba da se uči jos iz jedne skripte. Da li neko zna nešto o tome?
Kao,profesor je i nju prešao na predavanju i skripta postoji na njihovom sajtu.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 24.05.2015. 21:06:43 

Pridružio se: 12.10.2011. 10:17:02
Postovi: 30
Godina: II
Smer: IS
Da li je neko imao problem da ne moze da koristi domenske klase iz projekta Zajednicki u projekat Server i Klijent? Kada pokusam da importujem domensku klasu, javlja mi gresku da ne postoji.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 25.05.2015. 09:02:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.08.2009. 11:59:51
Postovi: 267
Godina: IV
Smer: IS
za Java-u, potrebno je da bildujes zajednicki kako bi se generisao jar pa onda da dodas reference ka jaru iz projekta za server i iz projekta za klijenta. :fokus:

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=QHapDS2fcFE


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 25.05.2015. 19:56:54 

Pridružio se: 12.10.2011. 10:17:02
Postovi: 30
Godina: II
Smer: IS
zo0m je napisao:
za Java-u, potrebno je da bildujes zajednicki kako bi se generisao jar pa onda da dodas reference ka jaru iz projekta za server i iz projekta za klijenta. :fokus:


Sve sam to vec uradila, i opet javlja istu gresku. :(


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 26.05.2015. 08:15:45 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.08.2009. 11:59:51
Postovi: 267
Godina: IV
Smer: IS
:D ja ti onda toplo preporučujem konsultacije, pošto je ovo vanredno čudna situacija i može biti neka kompletna glupost, do toga da tvoje okruženje zahteva neko dodatno podešavanje :D

Good Luck! :ai:

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=QHapDS2fcFE


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.06.2015. 07:14:21 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2010. 21:17:55
Postovi: 345
Godina: IV
Smer: IS
Hoće li neko da mi objasni koji su koraci za povezivanje sa bazom? Gde napravim bazu i gde stoji taj fajl db.properties?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.06.2015. 11:22:39 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Postovi: 10034
Godina: Dipl.
Smer: IS
Bazu neces morati da pravis, ako radis predrok sutra, dobices bazu.

Ovo je kod:

Kod:
        void konektujSe()
        {
            konekcija = new OleDbConnection(@"");
            komanda = konekcija.CreateCommand();
        }

        Broker()
        {
            konektujSe();
        }


Medju navodnike stavljas konekcioni string, koji dobijes tako sto odes na Tools pa Connect to Database, onda tu nadjes putanju do tvoje baze. Kliknes ok, odes na Advanced i dole ces videti Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source="C:/Projektovanje/Baza.accdb" ili tako nesto i to iskopiras i stavis i to ti je to.

_________________
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.06.2015. 13:47:23 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2010. 21:17:55
Postovi: 345
Godina: IV
Smer: IS
Mi smo kod Ilije radili nekako drugačije, ovo mi uopšte nije poznato

Može neko sa jave?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.06.2015. 14:13:05 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Postovi: 10034
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ah da, zaboravih da smo mi u manjini. :D

_________________
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 09.06.2015. 22:14:41 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21.08.2009. 11:59:51
Postovi: 267
Godina: IV
Smer: IS
:D
Podigneš MySQL server - tu ili importujes neki .sql file ili napravis bazu, trebalo bi i kroz NB da odes na Services view da se povezes sa serverom i u DB kad expendujes trebalo bi da vidis bazu iz MySQL-a.

Importujes u NB projekat(e) sa casa, odes na Files view i otvoris server side projekat i prelistas malo, naleteces na db.properties file (on samo nije vidljiv u project ili package view-u) :D pa si mogla i na FS da ga nadjes. On tehnicki nije ni potreban, ali kao, demonstracija da se info o drajveru useru passu i tako tim promenljivim parametrima moze mnogo kontorlisanije da se upotrebljava ako je u nekom fajlu na jednom mestu, pa onda mozes iz fajla bilo gde da procitas info, a i server ne zahteva nanovo build i deply, zato sto nema promena u samim .java fajlovima - ukratko.

sama logika povezivanja sa bazom, bridž(akosetakozoveneznamotkudmiovarec)-drajver-upiti... se nalazi u DBBroker klasi.

nadam se da bar nisam odmogla!

GOOD LUCK!
:detelina:

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=QHapDS2fcFE


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 10.06.2015. 13:17:42 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.12.2011. 18:11:57
Postovi: 77
Godina: I
Smer: IS
jel moze neko od starijih da kaze koliko je tesko osvojiti svih 30p na seminarskom, hoce li da daju maksimum ili su bas strogi? na sta obicno skidaju poene na odbarni? hvala unapred


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 15.06.2015. 08:57:16 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14.12.2010. 22:59:07
Postovi: 290
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Nisam išao na konsultacije, a ostao mi je još seminarski, ne bih da mi vraćaju projekat,
ako znate nekoga ko drži časove, molim vas da mi javite, moram ovo u junu da dam.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.06.2015. 19:47:26 

Pridružio se: 12.10.2011. 10:17:02
Postovi: 30
Godina: II
Smer: IS
Da li je neko radio februarski rok 2014? Ne znam kako da spojim dve razlicite liste iz dve tabele (Asistent i Profesor) u jednu (Nastavnik) i da ta nova lista nastavnik ucita u ComboBox.. :zbun:


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.06.2015. 22:18:27 
Moderator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24.07.2006. 16:33:51
Postovi: 10034
Godina: Dipl.
Smer: IS
C# ili java?

_________________
There are three things all wise men fear: the sea in storm, a night with no moon, and the anger of a gentle man.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 18.06.2015. 23:14:24 

Pridružio se: 12.10.2011. 10:17:02
Postovi: 30
Godina: II
Smer: IS
Java.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.06.2015. 07:34:57 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11.10.2010. 13:14:12
Postovi: 226
Godina: IV
Smer: IS
@ padobranac
Klase Asistent i Profesor su nasleđene od klase Nastavnik, koja ima atribute NastavnikID, i imePrezime. Što znači da ComboBox puniš instancama klase Nastavnik.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.06.2015. 14:19:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19.02.2010. 21:17:55
Postovi: 345
Godina: IV
Smer: IS
Daj nek neko okaci ovde resene rokove koje ima, please. Pogotovo onaj deo sa nitima.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.06.2015. 22:14:49 

Pridružio se: 12.10.2011. 10:17:02
Postovi: 30
Godina: II
Smer: IS
Evo septembar 2014. :)


Prikačeni fajlovi:
septembar-2014.zip [320.12 KiB]
223 puta
Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: 19.06.2015. 22:58:02 

Pridružio se: 12.10.2011. 10:17:02
Postovi: 30
Godina: II
Smer: IS
@ivancar
Hvala. :)

E, sad, javlja mi se greska kad hocu da sacuvam angazovanja u bazu:

com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLIntegrityConstraintViolationException: Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`februar2014`.`predajepredmet`, CONSTRAINT `FK_nastavnik` FOREIGN KEY (`PredmetID`) REFERENCES `nastavnik` (`NastavnikID`))

A kada obrisem veze spoljnih i primarnih kljuceva onda mi se normalno dodaju podaci samo u tabelu PredajePredmet, ali onda nece da ih iscita posle. :(

Jel imao neko slican problem?


Prikačeni fajlovi:
NetBeansProjects.rar [249.76 KiB]
142 puta
Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 115 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group