Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: UK u agroindustriji
PostPoslato: 06.06.2013. 10:30:05 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10.07.2008. 23:50:04
Postovi: 4993
Lokacija: И ја бих био так'и ,да сам рођен на Јамајки..
Godina: Dipl.
Smer: UK
Izborni predmet, poslednji semestar.

Koristan predmet, jer se uci o standardima u prehrambenoj industriji (jedan od najprimenjenijih standarda). Radi se seminarski ceo semestar (koji je obiman, ali radite bukvalno sve stvari koje se rade u stvarnosti - iz iskustva vam govorim, radio ja neke stvari na poslu koje sam ucio :D ).

Pitanja neka sa ispita:

- Навести минимум 5 правилника који се односе на безбедност хране
- Од чега се састоји Кодекс алиментариус
- Објаснити процес конзервирања хране, тако нешто око конзервирања
- Шта су предусловни програми
- Који су најчешћи узроци који доводе до хазарда
- ХАСАП принципи
- Шта мора да обухвата дијаграм тока
- Шта су критичне контролне тачке
- На којим корацима се може применити контрола
- Шта су критичне границе
- "задатак" да на основу табеле анализе ризика направимо ХАСАП план, лагано је

1. sta je bezbednost hrane?
2. od cega zavisi koji su PRP potrebni i navesti primere PRP.
3. navesti primere narusene bezbednosti hrane
4. Koji su najcesci uzroci koji dovode do hazarda
5. koje aktivnosti je neophodno sprovesti pre analize rizika
6. koji su zapisi neophodni prilikom primene HACCP sistema ( tako nesto)
7. navesti 7 principa HACCP sistema
8. sta je kriticna granica CCP-a
9. sta svaki dijagram toka mora da sadrzi
10. navesti neke od kopraka na kojima moze biti primenjena kontrola
11. cini mi se da je bilo ovo ali nisam sigurna: pojavni oblici dokumenata za sledljivost 12. na kraju je bilo jedno kao pitanje u kom on da tabelu sa uradjenom analizom rizika (ono kao u projektnom) i da ti praznu tabelu za HACCP plan, i ti treba na osnoviu te analize rizika da uradis haccp plan...

sta sadrzi opis karakteristika proizvoda
uraditi analizu rizika za 2 aktivnosti (data tabela, odrediti sve vrste opasnosti, korektivne mere; kao u seminarskom)
ko cini haccp tim, i kakva znanja moraju da imaju clanovi

_________________
Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect and I don't live to be. But, before you start pointing fingers, make sure your hands are clean.-Bob Marley


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 12 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group