Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Seminarski - Savet C#
PostPoslato: 30.01.2004. 06:13:04 

Pridružio se: 14.02.2003. 17:20:47
Postovi: 15
Zna li neko kako treba da se ucita XML-datoteka. Postoji vise nacina ( u ArrayList preko streama ili direktno u Dataset pa u table pa Listbox...) ali je samo jedan pravi :) Nesto Marko rece da postoji metod da se cela datoteka ucita u listu odjednom i da je to bilo na vezbama iz Xml-a. Zna li neko kako, ili mozda ima materijal iz Xml-a sa vezbi?
Moze li se braniti program na usmenom?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2004. 07:18:33 

Pridružio se: 02.07.2003. 23:03:16
Postovi: 71
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
bilo ti je to i u onom primeru koji su davali kao model kako treba da izgleda seminarski. poslacu ti ako ga imam jos negde, ali ipak probaj da ga nadjes na drugom mestu


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2004. 07:26:42 

Pridružio se: 02.07.2003. 23:03:16
Postovi: 71
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
al posto ne mogu odavde da ti kacim fajl, a mail ti ne vidim, evo ti jedan deo (konstruktor) pa probaj da izvuces nesto odatle:
/***************************************************************************
***************************************************************************
********* D O B A V Lj A C P O D A T A K A *****************************
**
** Klasa koja je zaduzena za komunikaciju sa izvorm podataka, u ovom slucaju
** sa XML - datotekom. Njen zadatak je da ponudi interfejs (spisak metoda)
** preko koga ce klijentski program da komunicira sa izvorom podataka.
** Nacin te komunikacije se ostvaruje preko 'srednjeg sloja'.
**
** Kada klijentski program (u nasem slucaju njega predstavlja klasa Izvrsna )
** trazi informacije o studentima ona te informacije dobija u vidu liste
** objekata tipa 'Student'.
**
** Kada je potrebno uneti novog studenta klijentski program salje podatke
** o tom studentu preko objekta klase 'Student', itd...
***************************************************************************
***************************************************************************/
class ObradaStudenataXML:IObradaStudenata
{
// XmlDocument je klasa za komunikaciju sa Xml dokumentom
XmlDocument doc;
// U promenljivoj xmlFileName cemo cuvati putanju do Xml - datoteke
string xmlFileName;

// Konstruktor - kao parametar prima putanju do XML - datoteke
public ObradaStudenataXML(string xmlFileName)
{
this.xmlFileName = xmlFileName ;

// inicijalizujemo promenljivu doc
doc = new XmlDocument ();
// metoda kojom ucitavamo sadrzaj Xml datoteke u objekat tipa
// XmlDosument
doc.Load (xmlFileName);

}


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2004. 18:32:27 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09.01.2002. 21:49:51
Postovi: 526
Godina: Padobranac
Ti mozes da povezes xml i c# kako god ti hoces ili znas. To sto Marko prica nema veze sa tim da je to jedini pravi nacin. On ni sam ne zna sta hoce. Povezi ti kako znas, a obavezno prouci taj metod jer moze da ti postavi neko pitanje.
ps. Nikad neorganizovaniji predmet sto je moglo da se vidi na upisu ocena. :angry:

_________________
http://www.speedtest.net/result/236970595.png
Slika


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2004. 19:34:56 
Site Admin
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20.10.2001. 23:51:26
Postovi: 2866
Lokacija: Beograd
Godina: Dipl.
Smer: IS
Ja sam odradio sve preko DataSet-a i niko mi nista nije rek'o :)

_________________
------------------
GNU/Linux
Get counted! http://counter.li.org/


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 30.01.2004. 19:56:57 

Pridružio se: 16.11.2001. 16:01:52
Postovi: 129
1_2_3_4 aj mi posalji taj primer na mail. vga@xplato.net
poz


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 31.01.2004. 00:51:10 

Pridružio se: 29.05.2002. 12:10:20
Postovi: 60
Lokacija: blok 62
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Evo Jovanovog primera sa vezbi. Vec je kacen na forum.
Nece da ode cela arhiva. Kaze da je mnogo velika pa evo samo source file.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2004. 22:03:49 

Pridružio se: 14.02.2003. 17:20:47
Postovi: 15
Bio sam offline neko vreme.Hvala svima na odgovorima!
Preko DataSeta bi trebalo da je jednostavnije s`tim sto onda ne postoji viseslojnost (ili mozda gresim) o kojoj je Marko pricao da treba da postoji.
Ja mislim da uradim tako da iz DataSeta ucitavam podatke u listbox (ne znam moze li jedna po jedna tabela u celini , row znam da moze). Tada bi sva komunikacija sa Xml datotekom bila ReadXml i WriteXml, ali i svaki rad na listi bi se u stvari sveo na prepravljanje podataka od strane korisnika u okviru DataSet-a.
Opet, ovo je seminarski i trebalo bi da ilustruje ono sto smo radili na predavanju i vezbama, pa onda rad sa listom treba valjda da bude u posebnoj klasi. Onda bi jedino resenje bilo da citam podatke iz DataSeta i ucitavam ih u listu npr studenata da bi ih obradio preko posebnih metoda u nekoj posebnoj klasi sto bas i nema mnogo logike jer bi se radilo o dupliranju posla.
Ima li neko ideju?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta:
PostPoslato: 01.02.2004. 22:13:48 

Pridružio se: 14.02.2003. 17:20:47
Postovi: 15
Ah da mail ukoliko neko ima neki primer addictive@mail.ru


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 9 Posta ] 


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 1 gost


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
cron
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group