Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 07.03.2013. 11:59:42 

Pridružio se: 17.02.2010. 23:09:22
Postovi: 114
Godina: III
Smer: IS
Haha, ja pomislila da su nisu bili neki slajdovi koje sam ja previdela :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 07.03.2013. 13:08:11 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16.05.2008. 10:40:39
Postovi: 125
Godina: Apsolvent
Smer: IS
aragornRSB je napisao:
MilOoSs je napisao:
Ko je bio juce, su rekli nesto za test?


Test ce biti 10 pitalica na zaokruzivanje. Pitanja ce verovatno da budu u formi nekog problema, koda nekog trigera, procedure ili tako nesto pa ce se traziti odgovor sta ta funkcija radi, ili konkretno koje je resenje date procedure. Bice i neko pitanje iz teorije (pogledajte slajdove sa predavanja).

Inace sam test ce da traje 20-30 minuta. Onda ce oni u narednih sat vremena da pregledaju to i izbace rezultate, pa se ide kod profesora na usmeni. Usmeni bi trebalo da bude samo formalnost gde ce profesor da ti kaze koju ocenu imas, pa ti to prihvatis ako si zadovoljan ili kazes da nisi, pa onda odgovaras (mislim da se do sada niko nije odlucio za ovu varijantu :) )


Biće i otvorena pitanja takođe...

_________________
:taptap:


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 07.03.2013. 13:09:06 

Pridružio se: 07.03.2013. 09:00:53
Postovi: 9
Godina: Padobranac
Smer: IS
Koliko sam ja cuo 10% ce biti pisanje SQL naredbi,a ostalo pitanja zatvorenog tipa...


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 07.03.2013. 15:15:08 

Pridružio se: 23.07.2012. 11:50:22
Postovi: 62
Godina: Padobranac
Smer: IS
Ne znam sta da vam kazem - na pitanje da li ce test biti u formi pitalica sa ponudjenim odgovorima, Sladjan mi rece vrlo eksplicitno "Da". Bice ponudjena 4 odgovora. Jedan ce da bude onako ocigledno netacan, a ostala 3 veoma slicna. Ali rece da ce sva pitanja da budu na zaokruzivanje.

Neka pitanja ce biti klasicna kao na prijemnom, ali ce veci broj pitanja biti kao neki mali zadaci gde ce biti potrebno tumaciti kod.

Ako je on lagao mene i ja lazem vas.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 07.03.2013. 15:16:10 

Pridružio se: 23.07.2012. 11:50:22
Postovi: 62
Godina: Padobranac
Smer: IS
Takodje sam pitao u cemu ce biti pitanja iz SQLa, a on rece PL-SQL, ali da ce se truditi da kod buse nesto izmedju, tj. da i ljudi koji su radili T-SQL lako skapiraju o cemu se radi...


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 13.03.2013. 18:38:13 

Pridružio se: 25.09.2007. 11:42:51
Postovi: 65
Godina: Dipl.
Smer: IS
Jal ima neka dobra dusa koja je voljna da kaze kako treba da izgleda klasa korisnicki definisanog tipa i sam poziv te klase u brokeru u javi, odnosno u NetBeans-u?

Hvala unapred!!!! :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 19.03.2013. 18:30:15 

Pridružio se: 25.09.2007. 11:42:51
Postovi: 65
Godina: Dipl.
Smer: IS
Da li je moguce da se niko ne javlja!!!!!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 22.03.2013. 12:49:06 

Pridružio se: 07.03.2013. 09:00:53
Postovi: 9
Godina: Padobranac
Smer: IS
Ja iako sam vise okrenut ka Javi nego ka C#,okrenuh se ovog puta C#,brza implementacija…nema zezanja sa interfejsima ;) . . .


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 22.03.2013. 22:38:10 

Pridružio se: 25.09.2007. 11:42:51
Postovi: 65
Godina: Dipl.
Smer: IS
Znam....
Nego, ja sam sada za ispitni rok skoro sve spremila, samo su mi ostali korisnicki definisani tipovi podataka i sa tim se zezam vec duze vreme. Iz tog razloga sam pitala da li ima nekog ko moze da pomogne.
Hvala u svakom slucaju!!! :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 25.03.2013. 16:13:24 

Pridružio se: 25.03.2013. 16:04:46
Postovi: 3
Godina: Dipl.
Smer: IS
Je l' moze neko ko je radio u Oracle-ovoj bazi da mi kaze u cemu je problem. Naime, problem s ejavlja pri kreiranju korisnicki definisanih tipova podataka. Kreirala sam 2 distinkt tipa, i povezala ih sa kolonama u tabeli. Kada unosim podatke u tabelu, nije mi dozvoljeno da ih unesem za kolonu koja je distinkt tipa, pise mi [datatype]. Jel moze neko da me posavetuje?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 25.03.2013. 17:25:00 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.06.2011. 21:32:50
Postovi: 63
Lokacija: somewhere over the rainbow
Godina: Dipl.
Smer: IS
^Tako i treba. :D Unos KDT-a se vrsi preko SQL naredbe, a u tabeli će biti ispisano to datatype. Sam KDT, kao i ostale podatke iz te tabele dobijaš preko SQL upita- naredbom SELECT. :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 25.03.2013. 17:52:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03.06.2011. 21:32:50
Postovi: 63
Lokacija: somewhere over the rainbow
Godina: Dipl.
Smer: IS
Katarina88 je napisao:
Jal ima neka dobra dusa koja je voljna da kaze kako treba da izgleda klasa korisnicki definisanog tipa i sam poziv te klase u brokeru u javi, odnosno u NetBeans-u?

Hvala unapred!!!! :)


Ja sam to ovako uradila:

Spoiler: show
u DOMENU

public class Popust implements Serializable{
private double procenat;

public Popust() {
}

public Popust(double procenat) {
this.procenat = procenat;
}

public double getProcenat() {
return procenat;
}

public void setProcenat(double procenat) {
this.procenat = procenat;
}
}

public class StavkaPorudzbenice implements Serializable{
.....
private Popust dozvoljenPopust;
.....
}

u BROKERU

List<Popust> vratiSvePopuste() throws SQLException {
List<Popust> lista = new ArrayList<Popust>();
String upit = "SELECT DISTINCT SP.DOZVOLJENPOPUST.GET_PROCENAT() FROM STAVKAPORUDZBENICE SP";
Statement sql = konekcija.createStatement();
ResultSet rs = sql.executeQuery(upit);
while (rs.next()) {
Popust p = new Popust();
p.setProcenat(rs.getDouble("SP.DOZVOLJENPOPUST.GET_PROCENAT()"));
lista.add(p);
}
return lista;
}

void sacuvajNovuStavkuPor(StavkaPorudzbenice v) throws SQLException {
String upit = "INSERT INTO STAVKAPORUDZBENICE VALUES(?,?,?,?,?,POPUST(?), ?)";
PreparedStatement sql = konekcija.prepareStatement(upit);
........
sql.setDouble(6, v.getDozvoljenPopust().getProcenat());
........
sql.executeUpdate();
}


Nadam se da će ti bar malo pomoći. :)


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 26.03.2013. 09:10:01 

Pridružio se: 25.09.2007. 11:42:51
Postovi: 65
Godina: Dipl.
Smer: IS
Hvala puno, sad sam, barem mislim, SVE shvatila. Jos da uspem da isplementiram i super!!! HVALA PUNO ZAISTA, nije tesko i potpuno je logika normalna, samo da sam jos na pocetku razmisljala na pravi nacin i malo jednostavnije, pa da, nije sve tako komplikovano u zivotu! :D


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 31.03.2013. 16:44:43 

Pridružio se: 25.03.2013. 16:04:46
Postovi: 3
Godina: Dipl.
Smer: IS
Je l' moze neko da opise proces povezivanja sa oracle bazom, nakon kreiranja konekcije (gde su username i password oni sa oracle baze)...sta dalje? Kada kliknem na kreiranu konekciju, ne prikazuju mi se tabele i sve ostalo iz baze, vec nesto predefinisano...


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 15.04.2013. 12:28:38 

Pridružio se: 18.01.2012. 15:59:40
Postovi: 9
Godina: Apsolvent
Smer: UK
Jel zna neko nekog dobrog privatnog profesora iz ovog predmeta. čuo sam da ima blizu FON-a neko ali ne mogu da nađem broj ili neki drugi kontakt.
Ako neko ima može mi poslati na pp, bilo bi mi od velike pomoći. Unapred Hvala


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 22.04.2013. 17:46:25 

Pridružio se: 26.02.2008. 19:16:51
Postovi: 127
Godina: Apsolvent
Smer: IS
Ako je neko u medjuvremenu nasao neki kontakt nekog profesora neka ga postavi ili posalje pp. :)

_________________
Lok tar o gar!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 13.05.2013. 09:38:49 

Pridružio se: 25.09.2007. 11:42:51
Postovi: 65
Godina: Dipl.
Smer: IS
Da li neko ima informacije o tome kada je odbrana projekata?
Ispit je za 3 dana a od obavestenje nema nista na sajtu!!!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 20.10.2013. 00:29:50 

Pridružio se: 22.01.2011. 12:38:19
Postovi: 41
Godina: IV
Smer: IS
Da li neko moze da mi posalje kontakt nekoga ko radi projekte iz Baza 2?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 25.11.2013. 10:50:59 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.11.2013. 13:21:10
Postovi: 2
Godina: Padobranac
Smer: IS
Šta se radilo na predavanjima/vežbama u petak, 22.11.?
Da li je bilo reči o temama projekta i kada treba doneti dokumenta i opis o kojima je profesor pričao na prvom predavanju?

Hvala!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 25.11.2013. 11:11:14 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06.11.2007. 20:20:57
Postovi: 362
Lokacija: Unknown
Godina: Dipl.
Smer: IS
Par dokumenata i to je to

_________________
Free play around here rules the underground


Poslednji put menjao BaGzY dana 08.01.2014. 11:23:56, izmenjena samo jedanput

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 27.11.2013. 17:21:14 

Pridružio se: 08.10.2013. 16:32:14
Postovi: 19
Godina: Dipl.
Smer: ME
scream je napisao:
Šta se radilo na predavanjima/vežbama u petak, 22.11.?
Da li je bilo reči o temama projekta i kada treba doneti dokumenta i opis o kojima je profesor pričao na prvom predavanju?

Hvala!


Ovde http://pisbp.fon.rs/master/index.htm imas termine kada se teme odobravaju. Koliko sam ja razumeo, mi donosimo 5 - 10 dokumenata i opis sistema na papiru, a oni na osnovu pregledanja dokumenata, predloze naziv teme.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 28.11.2013. 08:44:07 
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01.11.2013. 13:21:10
Postovi: 2
Godina: Padobranac
Smer: IS
Hvala.

Upravo tako je i bilo. Koliko razumeh, ko još nije odneo može na sledećim vežbama (ukoliko je nekome ova info potrebna).


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 15.01.2014. 00:31:22 

Pridružio se: 15.01.2014. 00:23:59
Postovi: 1
Godina: Padobranac
Smer: IS
Ako nekome treba pomoc oko projekta moze da me kontaktira preko privatne poruke.


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 17.02.2014. 15:23:33 

Pridružio se: 06.06.2013. 18:35:25
Postovi: 14
Godina: Dipl.
Smer: IS
Da li neko ima da okaci zvanicnu skriuptu koja je mogla da se skine sa sajta predmeta dok su trajala predavanja?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Baze podataka 2
PostPoslato: 21.02.2014. 16:04:42 

Pridružio se: 08.10.2013. 16:32:14
Postovi: 19
Godina: Dipl.
Smer: ME
Prikačeni fajl:
Komentar fajla: Mislim da je ovo ta skripta.
Baze podataka 2 skripta.pdf [663.34 KiB]
238 puta
JahMessiah je napisao:
Da li neko ima da okaci zvanicnu skriuptu koja je mogla da se skine sa sajta predmeta dok su trajala predavanja?


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Copyleft FONForum 2001-2014 | Powered by phpBB © phpBB Group